Prvá časovka na Gire v rukách Pogačara. Slovinec nadeľoval a upevnil si pozíciu lídra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá časovka na Gire v rukách Pogačara. Slovinec nadeľoval a upevnil si pozíciu lídra

Tadej Pogačar sa ukazuje na Gire vo výbornej forme.
Tadej Pogačar sa ukazuje na Gire vo výbornej forme.Profimedia
Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) vyhral prvú časovku na pretekoch Giro d'Italia a upevnil si vedenie v priebežnom poradí po siedmej etape. Na náročnej 40,6 km dlhej trati porazil talianskeho špecialistu na časovku Filippa Gannu (27) o 17 sekúnd.

Dvojnásobný víťaz Tour de France Pogačar, ktorý pri svojom premiérovom štarte na Gire triumfoval už v druhej etape, nadelil svojmu najbližšiemu súperovi v boji o ružový dres Geraintovi Thomasovi rovné dve minúty. Brita na druhom mieste v poradí vystriedal Daniel Felipe Martínez.

Kolumbijčan v piatok z ôsmej pozície stratil na Pogačara 1:49 minúty a celkovo na neho stráca už 2:36 minúty. Thomas, ktorý bol klasifikovaný na desiatom mieste, zaostáva o ďalších desať sekúnd.

Čech Černý bol na prvom medzičase po necelých 20 rovinatých kilometroch na druhej priečke za dvojnásobným majstrom sveta v časovke Gannom, ale postupne strácal. Pogačar, naopak, získaval pôdu pod nohami a dobre si počínal aj v záverečnom stúpaní do Perugie.

Na druhom medzičase pred stúpaním do kopca mal Talian stále 47-sekundový náskok pred lídrom tímu UAE Emirates, ale nakoniec na neho stratil 17 sekúnd. Tretí Američan Magnus Sheffield stratil už 49 sekúnd.

Výsledky 7. etapy Giro d'Italia