Režisér Reus sa zaradil za Ribéryho, Stuttgart pokoril Bayern a vyrovnal rekord klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Režisér Reus sa zaradil za Ribéryho, Stuttgart pokoril Bayern a vyrovnal rekord klubu

Reus predviedol svoju dôležitosť pre tím.
Reus predviedol svoju dôležitosť pre tím.Profimedia
Dianie v Bundeslige pokračovalo programom 32. kola. Ukážkovým výkonom sa prezentoval Marco Reus (34), ikona Dortmundu sa blysla svojou produktivitou a pomohla k vysokému tímovému triumfu. V bitke tretieho s druhým sa z výhry nad Bayernom tešili futbalisti Stuttgartu.

Dortmund - Augsburg 5:1

Výrazne obmenená zostava Dortmundu, v ktorej v porovnaní so semifinálovým súbojom Ligy majstrov zostal iba brankár, hravo porazila Augsburg. Český gólman Koubek si na debut v aktuálnom ročníku nevybral ideálny duel, ofenzívna sila domácich ho do prestávky prekonala štyrikrát, po zmene strán ešte raz. 

V súboji zažiaril bilanciou 1+2 Marco Reus, ktorý sa vo veku 34 rokov a 339 dní stal druhým najstarším hráčom s podielom na troch góloch v jednom zápase Bundesligy. Zaradil sa za výkon Francka Ribéryho (35 rokov 336 dní) v drese Bayernu z marca 2019.

Borussia stredajším zdolaním PSG nielenže nakročila do tohtoročného finále Ligy majstrov, zároveň tiež definitívne potvrdila miestenku v budúcom ročníku rovnakej súťaže aj pre piaty najlepší celok Bundesligy. Na Európu pomýšľa aj Augsburg, no týmto výkonom si veľmi nepomohol. 

Die Schwarzgelben už nemôžu skončiť horšie ako na priečke číslo päť, ich snahou však ešte bude predbehnúť štvrté Lipsko. Na najdôležitejší duel sezóny v Paríži sa teda naladili správnym spôsobom.

Stuttgart - Bayern 3:1

Po strate šance na titul sa Bayern ešte bude musieť pobiť o druhé miesto. Stuttgart ho na vlastnom štadióne zdolal a dva zápasy pred koncom ročníka sa mu priblížil na rozdiel dvoch bodov. Dá sa však predpokladať, že Bavori sa skôr sústredia na semifinálovú odvetu Ligy majstrov s Realom Madrid.

Domácich poslal do vedenia obranca Stergiou, ktorý si pripísal prvý súťažný gól po takmer štyroch rokoch, z pokutového kopu ale odpovedal Kane. Aj ďalší nečakaný strelec bol z radov Stuttgartu, v 83. minúte sa ním stal autor víťaznej rany Woo-Yeong Jeong.

O 10 minút neskôr spečatil cenný triumf Silas. VfB tak oslavoval 21. tohtsezónne víťazstvo, čím vyrovnal klubový rekord - toľkokrát sa tešil iba počas majstrovských ročníkov 1991/92 a 2006/07.

Ďalšie výsledky:

Brémy - Mönchengladbach 2:2

Wolfsburg - Darmstadt 3:0

Kolín – Freiburg 0:0