Ventúra s krásnou asistenciou, Chvátal s vlastným gólom. Haraslín skóroval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ventúra s krásnou asistenciou, Chvátal s vlastným gólom. Haraslín skóroval

Aktualizované
Ventúra asistoval pri otváracom zásahu duelu.
Ventúra asistoval pri otváracom zásahu duelu. Profimedia
Nedeľný program FORTUNA:LIGY ponúkol súboje v skupine o titul i v bitkách play-off o Európsku konferenčnú ligu. S istotou tretieho miesta hostila Plzeň tím Mladej Boleslavi, ktorá sa márne snažila o zisk štvrtej priečky. Hradec Králové si začal dláždiť cestu do Európy cez Olomouc, Teplice vykročili za prienikom do EKL doma proti Libercu.

Plzeň - Mladá Boleslav 3:0

/E. Jirka od 78. min - A. Kadlec od 38. min/

Tretíkrát počas 10 dní hrá Plzeň v domácej Doosan Arene, tentoraz v nej začala nadstavbovú časť FORTUNA: LIGY v skupine o titul proti Mladej Boleslavi. Viktória v lige neprehrala predchádzajúcich deväť vzájomných duelov a v šiestich z nich vyhrala. 

Hostia pred necelými troma mesiacmi na západe Čiech remizovali, predtým sa však z Plzne päťkrát za sebou vracali bez bodu - trikrát tam prehrali minimálne o dva góly. Rovnako to bolo aj tentokrát. Domáci už v 12. minúte viedli 2:0. Tesne po hodine hry sa presadil aj Chorý a rozhodol o konečnej podobe výsledku.

Hradec Králové - Olomouc 3:1

/S. Dancák celý zápas, L. Čmelík od 63. min - J. Chvátal celý zápas, D. Ventúra prvý polčas/

Odlišné priebehy základnej časti za sebou majú Hradec Králové a Sigma. Zatiaľ čo domáci sa do prostrednej skupiny posunuli vďaka zlepšeným výkonom po februárovom príchode trénera Horejša, Olomouc sa jarou pretrápil a umiestnenie v strede tabuľky musí brať všetkými desiatimi. Hostia cestovali na východ Česka s vedomím, že na hradeckej pôde opanovali tri z ostatných piatich vystúpení medzi elitou.

Olomouc teraz u svojho protivníka nezvíťazil. V 13. minúte síce viedol po ukážkovej asistencii Denisa Ventúru, onedlho sa však negatívne na listinu strelcov zapísal jeho krajan Juraj Chvátal, ktorý si ranu Juliša nešťastne zrazil do vlastnej brány. O troch bodoch pre hostiteľa sa rozhodlo už do polčasovej prestávky, pred ktorou sa presadili Vašulín a Horák. Pred odvetou je tak v lepšej pozícii Hradec Králové.

Teplice - Liberec 2:0

/R. Ludha celý zápas, R. Čerepkai od 67. min - Ľ. Tupta do 83. min/

Teplice po dvoch mesiacoch znova privítali Liberec, hralo sa domáce štvrťfinále play-off o Európsku konferenčnú ligu. Domáci už teraz majú istotu najlepšieho umiestnenia za posledných päť rokov, Slovan sa medzitým tretíkrát za sebou predstavil v prostrednej skupine.

Oba celky majú z posledných 10 vzájomných ligových stretov vyrovnanú bilanciu (4-2-4).  Na svoju stranu ju 5. mája naklonili Teplice, ktoré sa najprv presadili 11 minút po zmene strán a lepší náskok do odvety im v nadstavenom čase druhej polovice prekrásnou ranou zaistil Havelka.

Slovácko - Sparta Praha 2:4

/P. Blahút hral do 83. min - L. Haraslín hral do 82. min/

Futbalisti Sparty Praha urobili ďalší krok k obhajobe českého titulu. V nedeľnom zápase 1. kola nadstavbovej časti zdolali v skupine o titul Slovácko 4:2, gólom k tomu prispel aj slovenský útočník Lukáš Haraslín, ktorý rozvlnil sieť v 63. minúte. Sparta má na čele tabuľky štvorbodový náskok pred svojím mestským rivalom Slaviou.

Tabuľka skupiny o titul.
Tabuľka skupiny o titul.Flashscore