Pri koncerte Chelsea sa zaskvel Jackson, Palmer sa zaradil k elite. Liverpool dominoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pri koncerte Chelsea sa zaskvel Jackson, Palmer sa zaradil k elite. Liverpool dominoval

Aktualizované
Chelsea rozdrvila West Ham piatimi kúskami.
Chelsea rozdrvila West Ham piatimi kúskami.Profimedia
V londýnskom derby na Stamford Bridge v rámci 36. kola Premier League zažiarili futbalisti Chelsea, ktorí rozdrvili West Ham. Stratu v súboji o Ligu majstrov zaznamenala Aston Villa. Tri body majú hráči Liverpoolu, ktorí porazili Tottenham.

Brighton - Aston Villa 1:0

Domáci už pred duelom vedeli, že v ďalšej sezóne si v Európe nezahrajú, chceli si však dať nádej na tretie umiestnenie v hornej polovici za sebou. Villans vo štvrtok absolvovali prvý semifinálový súboj EKL a snahou v Premier League sa chcú prebojovať do Ligy majstrov, k čomu im nechcene pomáha aj piaty Tottenham.

Aston Ville dával šancu na úspech aj fakt, že v Brightone neprehrala osemkrát v rade a posledných päť stretnutí so Seagulls vyhrala. Pozitívom bolo aj to, že Emeryho zverenci si udržali čisté konto v prvom polčase v šiestich z posledných ôsmich ligových zápasov vonku.

Hostia si museli dávať pozor na štatistiku Joãa Pedra - z jeho ôsmich gólov totiž až šesť padlo po 55. minúte. V 36. kole však Brazílčan pridal aj siedmy takýto zásah, o ktorý sa postaral v 87. minúte po dorazení svojho neúspešného pokutového kopu. Stal sa teda hrdinom a Brighton so zápasom k dobru posunul na 11. miesto.

Chelsea - West Ham 5:0 

Chelsea si po katastrofálnej minulej sezóne a 12. mieste nechce predstaviť ďalší ročník bez európskych súťaží. Na ceste za prenikom do jednej z nich sú jej prekážkami Newcastle a Red Devils. Tím Mauricia Pochettina v ostatných siedmich domácich vystúpeniach ani raz neprehral a s touto bilanciou hostil londýnske derby s Hammers.

Na Stamford Bridge mieril West Ham s negatívnou sériou 15 ligových zápasov bez čistého konta (najdlhšia od roku 2008). Tentoraz hosťom nepomohol ani Jarrod Bowen, ktorý sa v predchádzajúcom kole stal prvým hráčom klubu po 19 rokoch s 20 súťažnými gólmi v jednej sezóne.

Za The Blues opäť raz zažiaril rozbehnutý Cole Palmer. Angličan sa postaral o úvodný zásah merania síl a stal sa len druhým hráčom, ktorý sa v debutovej sezóne Premier League vo farbách Chelsea priamo podieľal na 30 a viac góloch. Ak sa do úvahy neberie iba premiérový ročník, tak sa zaradil k menám ako Hasselbaink, Lampard, Drogba a Hazard.

V Londýne sa natiahla aj nelichotivá séria trénera Moyesa, ten nevyhral ani jeden z 19 súbojov (7 remíz a 12 prehier) na pôde Chelsea. Okrem Palmera sa zaskveli aj Jackson a Madueke. Prvý menovaný sa do štatistík zápasu zapísal dvomi gólovými trefami a jednou asistenciou. Na konte tak má bez pokutových kopov už 13 gólov, čo je v tomto smere viac ako Salah, Havertz či práve Palmer. Madueke zaknihoval bilanciu 1+1.

Víťaz duelu rozdrvil West Ham a vytvoril tlak na piaty Newcastle. Oči však musí mať aj na chrbte, keďže má rovnaký počet bodov ako United na ôsmej priečke.

Liverpool - Tottenham 4:2

Skóre stretnutia otvoril Mohamed Salah. Na konte má v tejto sezóne 18 presných zásahov, navyše sa stal prvým hráčom v histórii Premier League, ktorý zaznamenal viac ako 10 "kanadských bodov" v troch po sebe nasledujúcich sezónach. Proti Tottenhamu strelil už svoju 12. trefu, takže ide o jeho obľúbeného súpera. Viac ich má na konte len proti Manchestru United (14).

Vedenie domácich zvýšil pred odchodom do kabín Andrew Robertson, ktorému sa podarilo rozvlniť sieť v dvoch po sebe idúcich dueloch prvýkrát vo svojej kariére v najvyššej súťaži, ktorá trvá 274 stretnutí. Opäť sa potvrdilo, že ak Liverpool v Premier League po polčase vedie, neprehráva. Do víťazného konca doviedol posledných 136 zápasov.

Po zmene strán skóroval aj Cody Gakpo, asistoval mu Harvey Eliott, autor štvrtého gólu. Angličan má na konte v prebiehajúcej kampani 8 asistencií, lepšie sú na tom v PL len Rodri (9) a Kevin de Bruyne (14). Tottenham dokázal v závere skorigovať výsledok po zásahoch Richarlisona a Sona, tri body však nezískal. Kórejský futbalista sa presadil už v piatom zápase proti The Reds za sebou.