Suslov a Duda zdolali semifinalistu Konferenčnej ligy, šláger kola bez víťaza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suslov a Duda zdolali semifinalistu Konferenčnej ligy, šláger kola bez víťaza

Aktualizované
Suslov (vpravo) má dôvod na radosť.
Suslov (vpravo) má dôvod na radosť.Profimedia
35. kolo najvyššej talianskej súťaže ponúklo v nedeľu porciu piatich zápasov, pričom najväčšiu pozornosť pútal šláger medzi AS Rím a Juventusom. V akcii sa predstavilo aj niekoľko slovenských futbalistov. AC Miláno zaznamenalo stratu v súboji s Janovon.

Cagliari - Lecce 1:1

V drese domácich nastúpil v nadstavenom čase slovenský obranca Adam Obert. Jeho tím neudržal vedenie po vylúčení Gianlucu Gaetana a v tabuľke mu patrí 14. priečka. Lecce zachránil bod bývalý útočník Dunajskej Stredy Nikola Krstovič.

Hellas Verona - Fiorentina 2:1

Domáci získali cenné body v boji o záchranu. Skóre otvoril už v úvodnej štvrťhodine z pokutového kopu Darko Lazovič. Fiorentina, ktorú čaká odveta semifinále Európskej konferenčnej ligy proti Bruggám, vyrovnala ešte pred odchodom do šatne, postaral sa o tom svojím premiérovým zásahom v sezóne stredopoliar Gaetano Castovilli, naposledy rozvlnil sieť pred 357 dňami v dueli s Udinese.

V druhom dejstve vystrelil tri body pre tím z Verony Noslin. Slovák Ondrej Duda nastúpil v základnej zostave a odohral celé stretnutie, Tomáš Suslov sa objavil na trávniku v 74. minúte, keď vystriedal autora prvého gólu.

AC Miláno - Janov 3:3

Rossoneri, ktorí sa museli v zápase pre protesty fanúšikov zaobísť bez tradičnej hlasnej podpory, hrubo podcenili začiatky oboch polčasov, v ktorých zakaždým inkasovali. Záchrana tak prišla až v záverečnej dvadsaťminútovke, keď najprv Matteo Gabbia vyrovnal po rohovom kope a potom Olivier Giroud otočil skóre v prospech domácich. Ani to však nebol koniec gólovej prestrelky, keďže tri minúty pred koncom riadneho hracieho času potešil hostí vlastný gól Malicka Thiawa, čo znamenalo deľbu bodov.

Giroud strelil v tejto sezóne v Serii A 14 gólov, čo je jeho najvyšší počet v jednej ligovej kampani od ročníka 2015/2016, keď v Premier League skóroval za Arsenal 16-krát.

AS Rím - Juventus 1:1

Vydarený vstup domáceho celku do stretnutia zužitkoval na konci úvodnej štvrťhodiny Romelu Lukaku, strelil svoj 12. presný zásah v ročníku. Juventus vyrovnal ešte v prvom dejstve po hlavičke Bremera a zaznamenal už štvrtú remízu v rade. Takáto séria sa mu naposledy podarila v roku 2012 pod vedením Antonia Conteho. Od svojho prvého gólu v najvyššej súťaži (2019/20) je Bremer obrancom, ktorý strelil najviac gólov hlavou v piatich veľkých európskych ligách (vrátane posledných siedmich v rade), čo je minimálne o dva viac ako ktorýkoľvek iný bek v tomto období.

Starej dáme v tabuľke patrí tretie miesto s dvojbodovým náskokom na Bolognu, AS ostáva na piatej priečke, ktorá zaručuje účasť v budúcej sezóne Ligy majstrov. Dotierajúca sa Atalanta má však dva zápasy k dobru a o týždeň sa stretne s vlkmi v priamom súboji.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalší výsledok:

Empoli - Frosinone 0:0