Pastrňák hrdinom Bostonu. Siedmy duel s Torontom rozhodol gólom v predĺžení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák hrdinom Bostonu. Siedmy duel s Torontom rozhodol gólom v predĺžení

Pastrňák poslal svoj tím do ďalšieho kola.
Pastrňák poslal svoj tím do ďalšieho kola.Profimedia
Hokejisti Bostonu zvíťazili v rozhodujúcom siedmom stretnutí 1. kola play-off NHL nad Torontom po predĺžení a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Triumf Bruins vo štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie zariadil v 62. minúte český útočník David Pastrňák (27). Boston sa stretne v ďalšej fáze vyraďovacej časti s Floridou.

Boston - Toronto 2:1 pp

Hrdinom domácich bol Pastrňák, ktorý sa presadil už po 114 sekundách extračasu. Hampus Lindholm nahodil puk na zadný mantinel, český útočník si ho dokorčuľoval a bekhendom prekonal Iľju Samsonova.

Diváci ešte predtým čakali na prvý gól v TD Garden až do tretej tretiny a v 50. minúte sa do vedenia dostalo Toronto. Bertuzzi získal puk v útočnom pásme, prihral Matthewsovi, ten našiel na druhej strane Nylandera a švédsky krídelník trafil odkrytú časť bránky.

Najlepší kanonier (69 gólov) základnej časti Matthews sa vrátil do zostavy Maple Leafs po dvoch dueloch, keď chýbal pre chorobu a nešpecifikované zranenie. Lindholm vyrovnal o 81 sekúnd strelou z pravého kruhu.

Dve sekundy pred koncom tretej časti mohol rozhodnúť Nylander, no duel išiel za stavu 1:1 do predĺženia a v ňom poslal svoj tím ďalej spomínaný Pastrňák. Bruins sa môžu tešiť na súboje s Panthers.