Napriek finálovej prehre žiari šťastím. Z Madridu si odnášam veľa dobrého, teší Sabalenkovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Napriek finálovej prehre žiari šťastím. Z Madridu si odnášam veľa dobrého, teší Sabalenkovú

Sabalenková v Madride nedokázala obhájiť titul.
Sabalenková v Madride nedokázala obhájiť titul.Reuters
Aryna Sabalenková (26) v repríze minuloročného finále antukového turnaja Masters v Madride prehrala so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou (22). Bieloruska však uviedla, že ju povzbudila úroveň jej výkonov na tamojšom podujatí.

Sabalenková, ktorá v napínavom finále neuspela, sa v posledných mesiacoch trápila. Na štyroch turnajoch po januárovej obhajobe titulu z Australian Open vyhrala len štyri duely. V Madride však vyzerala v dobrej forme, vyhrala nad bývalou wimbledonskou šampiónkou Jelenou Rybakinovou aj víťazkou Miami Open Danielle Collinsovou a potom vo finále zatlačila Swiatekovú na hranicu jej možností.

"Som spokojná s úrovňou, na akej som hrala, s úsilím, ktoré som vložila do tohto zápasu a do tohto týždňa," povedala Sabalenková novinárom.

Swiateková - Sabalenková 7:5, 4:6, 7:6

"Z tohto turnaja si odnášam veľa dobrého a myslím si, že z Madridu odchádzam s pozitívnymi myšlienkami. Mám pocit, že po Australian Open som sa niekoľko mesiacov trápila. Bolo to intenzívne," priblížila svetová dvojka a pokračovala:

"Bolo ťažké opäť sa nájsť, ale som nesmierne šťastná, že v Madride sa mi to podarilo dať dokopy a že som sa dokázala vrátiť na svoju úroveň. Myslím si, že odteraz to môže byť už len lepšie."

Sabalenková sa najbližšie predstaví na turnaji Italian Open v Ríme. "Prvé, čo mi napadne, je, že som pripravená na cestoviny. Je to jeden z mojich najobľúbenejších turnajov - krásny areál a nádherné mesto. Milujem Rím a teším sa, že sa tam môžem vrátiť," prezradila.