Rubľov zabudol na krízu, porazil Augera-Aliassimeho a dobyl Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubľov zabudol na krízu, porazil Augera-Aliassimeho a dobyl Madrid

Aktualizované
Rubľov vyhral antukový turnaj Masters v Madride.
Rubľov vyhral antukový turnaj Masters v Madride.Profimedia
Andrej Rubľov (26) vyhral druhýkrát v kariére turnaj ATP Masters 1000 a opäť na antuke. Ruský tenista bol v Madride, kam pricestoval so sériou štyroch prehier, neporaziteľný. V boji o svoj 16. titul otočil vývoj proti prvému Kanaďanovi vo finále antukovej "tisícky" Félixovi Augerovi-Aliassimemu (23), ktorého zdolal po obrate 4:6, 7:5, 7:5.

Auger-Aliassime - Rubľov 6:4, 5:7, 5:7

Rubľov nezačal sezónu vôbec zle, ale začiatkom marca v Dubaji bol v závere dramatického semifinále proti Alexandrovi Bublikovi diskvalifikovaný za to, že kričal na čiarového rozhodcu a údajne mu nadával, čím odštartoval negatívne obdobie. Na ďalších štyroch turnajoch utrpel sériu štyroch prehier, pričom s Jiřím Lehečkom, Tomášom Macháčom, Alexejom Popyrinom a Brandonom Nakashimom neuhral ani set.

Trápenie prelomil až po takmer dvoch mesiacoch v Madride, kde napokon nenašiel premožiteľa. Za desať dní vyhral všetkých šesť zápasov a stratil iba dva sety. Dvakrát otočil nepriaznivý stav 0:1 na sety - vo štvrťfinále vyradil domáceho dvojnásobného obhajcu titulu Carlosa Alcaraza a vo finále zdolal Augera-Aliassima. Vedenie v rámci vzájomnej bilancie s týmto súperom tak zvýšil na 5:1.

Rubľov získal svoj 16. titul vo svojom celkovo 25. finále. Vo finále turnaja Masters 1000 hral piatykrát a druhýkrát sa mu podarilo zvíťaziť, prvýkrát sa radoval vlani na antuke v Monte Carle.

"Určite som nečakal, že tu vyhrám, keď som šesť týždňov nevyhral žiadny zápas. Nechcem povedať, že je to môj najcennejší titul, ale je najvybojovanejší a som naň najviac hrdý," povedal Rubľov, ktorý v posledných dňoch bojoval s virózou.

"Lekárom dávam absolútny kredit. Vôbec nechápem, že ma dokázali dostať do takého stavu, aby som mohol hrať, pretože som posledné tri či štyri noci nespal. Nechápem, že som to takto zvládol, najmä po týchto posledných týždňoch," priznal tenista.

Zostrih finálového stretnutia.
Flashscore